Over

Op reis gaan zonder in het vliegtuig te hoeven stappen. Heel dichtbij dansers komen zonder de improvisatie te verstoren. Iets van een ander te weten te komen zonder er één woord mee te wisselen. Een museum bezoeken zonder dat je er een voet over de drempel zet. Zonder dat het echt bestaat. Benieuwd naar of dat kan? Of je iets van dat gevoel kunt ervaren?

Zo begon Jelle IJntema eerder dit jaar te bouwen aan de tentoonstelling OOK DIT GAAT VOORBIJ. In januari zette hij de eerste stappen in de voorbereiding naar zijn eerste expositie. Een expositie die uit een aantal zelfportretten zou bevatten. Toen Covid-19 uitbrak gooide hij het hele plan om en begon te experimenteren met 3D en online omgevingen. Na eerst in een eenvoudig programma een basis te hebben geschetst dook hij vervolgens in Blender, een gratis 3D tekenprogramma en bouwde een heel museum. Een museum dat niet alleen zijn zelfportretten maar ook dansfoto’s en reisfoto’s van Nieuw-Zeeland bevat.

Een museum waar je met gemak een uur á een uur of twee in kunt ronddwalen. Gewoon zoals je in een echt museum ook zou doen. Compleet met 3D karakters, video’s en achtergrondgeluiden. Nieuwsgierig? Koop dan nu een kaartje!

© Jelle IJntema